Svaka limenka se računa na Moto skupu i Thunerfestu u Beranama

Održana završna konferencija za medije koalicije 27
15 Juna, 2018
Eko patrole čist grad uređen grad
10 Oktobra, 2018

Kampanja ,,Svaka limenka se računa“, čijoj implementaciji u Crnoj Gori ove godine je doprinijela i NVO „Sjeverna zemlja“, realizovala se po prvi put na Motorijadi i Thunder festu u Beranama.

,,Moto skup”, dvodnevni festival u organizaciji Moto kluba ,,Sokolovi” iz Berana , održao se 13. i 14. jula na prostoru bivše Fabrike celuloze i papira, a Thunder fest, u organizaciji Turističke organizacije već tradicionalno na beranskom aerodromu, 28 i 29. jula, a oba pod pokroviteljstvom Opštine Berane.

„Svaka limenka se računa” je partnerstvo između proizvođača limenki, proizvođača pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine, čiji je osnovni cilj promocija koristi za cijelo društvo od selekcije i reciklaže limenki.

Aktivisti Sjeverne zemlje su vršili promociju kampanje i animaciju posjetilaca oba događaja, a u saradnji sa NVO “Ozon“ iz Nikšića, sa kojom imaju višegodišnju uspješnu saradnju.

Kampanja je pokrenuta u Engleskoj, sporovodi se i u Srbiji, Irskoj, Austriji, Mađarskoj, Rumuniji, Francuskoj, Škotskoj, Grčkoj i drugim zemljama, a od 2013. godine se realizuje i u Crnoj Gori, gdje je do sada realizovan veliki broj akcija.