Održana završna konferencija za medije koalicije 27

Otvoren preduzetnički kutak u gimnaziji „Panto Mališić“
5 Juna, 2018
Svaka limenka se računa na Moto skupu i Thunerfestu u Beranama
30 Jula, 2018

NVO Sjeverna zemlja, sa partnerima, je održala Završnu konferenciju za medije Koalicije 27 u EU Info centru, u Podgorici.

Na sastanku se predstavljeni rezultati projekta Izgradnja kapaciteta za bolju životnu sredinu u Crnoj Gori, koji se realizovano u prethodnom dvoipogodišnjem periodu.

Poseban fokus na Konferenciji je dat predstavljanju zaključaka Izvještaja iz sjenke, za Poglavlje 27, uz akcenzat na oblasti horizontalno zakonodavstvo, upravljanje otpadom, upravljanje vodama i zaštita prirode. O samom projektu i pomenutim oblastima govorili su Marinko Barjaktarović, Sjeverna zemlja, Jelena Marojević, Green Home, Jovana Janjušević, Centar za zaštitu i proučavanje ptica , Aleksandar Pervić, Ozon i Zeljka Leljak Gracin, Zelena Akcija/friends of the Earth Hrvatska.

Ovaj događaja je realizovan kroz projekat Izgradnja kapaciteta za bolju životnu sredinu u Crnoj Gori, koji Sjeverna zemlja realizuje u partnerstvu sa nevladinim organizacijama Green Home i Centrom za zaštitu i proučavanje ptica iz Podgorice, Društvom mladih ekologa iz Nikšića i Zelenom akcijom iz Zagreba, Hrvatska, a koji se finansira sredstvima IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro Programme.