Održan okrugli sto na temu „Mladi i životna sredina“

Postavljene kante i klupe na obilaznici
22 Novembra, 2018
Realizacija projekta “Kada znaš, možeš lako do EU”
13 Januara, 2019

U Beranama je, u Preduzetničkom kutku Gimnazije „Panto Mališić“, a u organizaciji NVO „Sjeverna zemlja“, održan Okrugli sto na temu „Mladi i životna sredina“.

Ova aktivnost je podrazumijevala uspostavljanje dijaloga sa mladima, kao i mehanizama za razvoj i podršku omladinskom aktivizmu na lokalnom i regionalnom nivou, sa naglaskom na životnu sredinu.

Učesnici okruglog stola bili su predstavnici lokalne samouprave, Zoran Vesković i Marijeta Mojašević, iz Kancelarije za mlade, Mervana Hadrović iz Arhus centra u Beranama, profesori Gimnazije, Sanja Čukić Vešović i Marko Radojević, te veliki broj mladih.

Cilj ovog okruglog stola bio je nalaženje modela koji bi omogućio veću participaciju mladih u procesu donošenja lokalnih i državnih politika.

Nakon interaktivne diskusije moglo se zaključiti da će naš grad i Država u narednom periodu dobiti veliki broj mladih eko aktivista, a nadamo se i veliki broj eko lidera.

Ova aktivnost je realizovana kroz projekat „Mala škola eko liderstva“ koji je podržan od strane Ministarstva sporta sredstvima za 2018. godinu.