Sjeverna zemlja i Komunalno uredili četiri lokacije u gradu

Nagrađeni budući mladi preduzetnici
13 Marta, 2020
Donacija Sjeverne zemlje komunalnom preduzeću u Beranama
17 Juna, 2020

Predstavnici NVO Sjeverna zemlja i zaposleni preduzeća Komunalno d.o.o. Berane su prethodnih dana uredili četiri lokacije na gradskom i prigradskom području opštine Berane.
Fokus aktivnosti je bio na lokacijama na kojima je nelegalno odložen otpad, i koja kao takva predstavljaju opasnost po životnu sredinu i zdravlje građana. Shodno tome, očišćene su i uređene tri lokacije, na kojima su nesavjesni građani odlagali otpad. Iste su potom uređene sadnjom adekvatnog bilja.
Akcija je obuhvatila i raskrsnicu kod Hotela Berane, koja je cvijećem i zelenilom poprimila ljepši izgled.
Nakon svih realizovanih aktivnosti, direktor Organizacije, Marinko Barjaktarović, se zahvalio Savu Vučetiću, direktoru komunalnog preduzeća, kao i njegovim saradnicima i zaposlenima na odlično organizovanoj aktivnosti i volji da i ovaj, kao i svih prethodnih puta, bude partner u projektu koji se odnosi na zaštitu životne sredine i upravljanje otpadom, a u korist svih građana Berana.
Ova aktivnost se realizovala kroz projekat „Očisti otpad za sobom, jer ti to možeš!“ koji realizuje NVO “Sjeverna zemlja” iz Berana, sredstvima Ministarstva održivog razvoja i turizma, za 2019. godinu.