Postavljene rampe za osi na dva objekta u Beranama

Sjeverna zemlja intenzivno radi na podršci sistemu upravljanja otpadom u Beranama
24 Septembra, 2022
Djeca ućila o bezbjednom učešću u saobraćju
14 Novembra, 2022

Kroz projekat “Zaokruži nediskriminaciju“ su postavljene dvije pristupne rampe za osobe sa invaliditetom na 2 biračka mjesta u Beranama.
U dogovoru sa Opštinom Berane i Opštinskom izbornom komisijom (OIK) se utvrdila potreba postavljanja pristupne rampe na objektima Muzičke škole u Beranama i Doma omladine u MZ Pešca, koji, između ostalog, služe i kao biračka mjesta.
Rampe za OSI su postavljene u cilju unapređenja pristupačnosti objekata u kojima su biračka mjesta. Ova aktivnost se realizovala u saradnji sa lokalnim samoupravama u Beranama, kao i uz podršku OIK Berane.
Zahvaljujući partnerstvu nevladinog sektora i javne uprave, daćemo doprinos boljem učešću OSI u političkom i javnom životu Berana, te tako omogućiti i njihov puni angažman u procesu donošenja odluka.
Projekat “Zaokruži nediskriminaciju!” sprovode nevladine organizacije Sjeverna zemlja iz Berana, Udruženje lica sa tjelesnim invaliditetom Crne Gore sa Cetinja i Preventivno-edukativni centar iz Podgorice, sredstvima Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava za 2021. godinu.