Održana radionica Digitalni marketing

NAGRADNI KONKURS Za novinare/influensere za izbor najbolje turističke priče o Beranama
1 Februara, 2024
Sprovodimo projekat “Pristupačnost = ravnopravnost”
26 Marta, 2024

Društvene mreže predstavljaju besplatan i izuzetno moćan alat za promociju koji vlasnici seoskih domaćinstava i ugostitelji treba više da koriste kako bi promovisali svoje djelatnosti i na taj način privukli veći broj turista, zaključak je učesnika radionice Digitalni marketing koju je u Beranama organizovala NVO Sjeverna zemlja.

Priliku da unapređuju  svoje znanje i vještine na  ovoj jednodnevnoj radionici imalo je oko dvadeset vlasnika seoskih domaćinstava i ugostitelja koji su kazali da su ovakve prilike izuzetne korisne i da će stečena znanja iskoristiti u svakodnevnom radu.

Prisustvo na internetu, prepoznavanje ciljne i kreiranje jedinstvene ponude predstavlja imperativ digitalnog marketing, tačnije uspješne turistilčke punude.

„Podaci pokazuju da 59 odsto klijenata više vjeruje sadržaju koji nađu na društvenim mrežama nego vijestima i drugim izvorima informacija. Korisnici vole da sadržaj na društvenim mrežama bude informativan i zanimljiv. Broj pratilaca, intereakcija na društvenim profilima doprinosi da usluge budu vidljivije. To je besplatan resurs koji vlasnici seoskih domaćinstava i ugostitelji mogu iskoristiti kako bi unaprijedili svoje poslovanje“ kazala je predavačica Marija Vešović.

Učesnici/e radionice su iskazali posebno zadovoljstvo što su okupljeni predstavnici seoskog turizma kao ruralne turističke ponude uz predstavnike ugostiteljskih objekata iz gradske urbane zone, naglašavajući da im to pruža priliku da se umreže i ostvare bliskiju saradnju.

Radionica je dio aktivnosti projekata ,,Turističko-kulturna mapa Berana” realizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa lokalnim samoupravama, među kojima je Opština Berane.