NAGRADNI KONKURS Za novinare/influensere za izbor najbolje turističke priče o Beranama

Dan do isteka roka za podnošenje Projekata
25 Septembra, 2023
Održana radionica Digitalni marketing
2 Marta, 2024

Pozivamo novinare/ke, influensere/ke i druge kreatore medijskog sadržaja da se prijave na Nagradni konkurs kandidujući svoje radove koji imaju za cilj promociju opštine Berane i njenog turističko–kulturnog sadržaja.
Radovi treba da afirmišu ponudu opštine Berane, kao i da promovišu potencijale ovog grada, sa ciljem da se Berane predstavi kao interesantna turistička destinacija.
Pravila konkursa:
– Mogu se prijaviti TV prilozi, emisije, video sadržaji, fotografije, postovi na društvenim mrežama, tekstovi u štampanim i elektronskim medijima
– Ukoliko je posrijedi sadržaj objavljen na društvenim mrežama, prihvataju se radovi koji su pregledani od 2000 i više korisnika
– Moguće je prijaviti radove objavljene od 1.1.2023. do 15.3.2024.
– Zainteresovani mogu prijaviti više autorskih radova
– Prijave slati na email adresu ngo.northland@gmail.com , do 20.3.2024. godine u 12h.
– Uz prijavu je potrebno dostaviti podatke o tome gdje je sadržaj objavljen (link), datum objave, koji domet sadržaj ima (za online medije), kao i izjavu da je sadržaj autorsko djelo, odnosno da djelovi nisu preuzeti ili kopirani iz drugih publikacija.
Ovim konkursom biće nagrađena tri prijavljena rada, za koje su predviđene vrijedne nagrade u vidu elektronske opreme.
Izbor najboljih kandidata/kinja vodiće stručni žiri koji će činiti predstavnici medija, turizma i privrede, a rezultati Konkursa biće objavljeni do kraja marta 2024.
Komisija će pristigle priloge ocjenjivati prema sljedećim kriterijumima: kreativnost, stil pisanja, inovativnost, kvalitet foto i video zapisa, relevantnost teme i poštovanje novinarskih i etičkih standarda.
Nagradni konkurs se organizuje u okviru projekta „Turističko- kulturna mapa Berana“, koji je finansiran kroz program ReLOaD2, koju finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava, među kojima su Berane i Andrijevica, čineći klaster ,,Zajedno za sjever“.