Obilježen dan planete

Održana mala škola eko liderstva
19 Aprila, 2018
Otvoren preduzetnički kutak u gimnaziji „Panto Mališić“
5 Juna, 2018

Predstavnici NVO „Sjeverna zemlja“ su, u partnerstvu sa Arhus centrom Berane -organizacionom jedinicom Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, i uz podršku Opštine Berane – Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu, turizam i životnu sredinu, SSS “Vukadin Vukadinović” i NVO „Centar ekoloških inicijativa“, organizovali zajedničku akciju obilježavanja Dana planete Zemlje sakupljanjem otpada na nekoliko lokacija u gradu.

Ovogodišnji Dan planete Zemlje se fokusirao na problem zagađenja životne sredine plastičnim otpadom. Kampanja za smanjenje zagađenja životne sredine odlaganjem plastičnog otpada je odavno počela, a ciljevi su joj ukidanje proizvodnje i upotrebe plastike za jednokratnu upotrebu, 100 % recikliranje plastike, ali i i mijenjanje ljudskih navika vezanih za upotrebu plastike.
Obilježavanjem Dana planete Zemlje partneri su željeli poslati poruku da zajedničkom brigom i ulaganjem u očuvanje životne sredine, stvaramo uslove za zdravu životnu sredinu generacija koje dolaze.

SSS “Vukadin Vukadinović”, kao partner u realizaciji ovog projekta, je obezbijedila info table sa porukama o očuvanju životne sredine.