Obilježen 22. april – Dan planete Zemlje

Kada znaš, možeš lako do EU“
19 Aprila, 2019
Eu projekat – Kada znaš, možeš lako do EU
30 Aprila, 2019

NVO “Sjeverna zemlja” je, u saradnji sa Opštinom Berane, preduzećem Komunalno d.o.o, Arhus centrom Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, i NVO „Centar ekoloških inicijativa“ nizom aktivnosti obilježila 22. april, Dan planete Zemlje.
Kroz interaktivnu radionicu i predavanje, koje je održano u Javnoj predškolskoj ustanovi “Radmila Nedić” i nekoliko kratkih filmova na temu „Sačuvajmo prirodu“, Rita Barjaktarović je, polaznicima starijih grupa, ukazala na značaj očuvanja životne sredine. Radionici su prisustvovali i polaznici i zaposleni JU JU „Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Berane“.
U dvorištu Škole za osnovno muzičko obrazovanje učenici i nastavno osoblje, uz pomoć radnika Komunalnog preduzeća, te predstavnika svih partnera ovoj akciji, zasadili su sadnice tuja i cvijeće i na taj način dali doprinos obilježavanju ovog dana.
U akciju obilježavanja Dana planete Zemlje uključili su se i članovi ekološke sekcije OŠ „Radomir Mitrović“, koji su, zajedno sa organizatorima, čistili i uređivali školsko dvorište. Tom prilikom je uređen atrijum u holu škole i u njemu su zasadili cvijeće.