U Beranama, Andrijevici i Petnjici uspješno se realizuje EKO ŠKOLA

EKO ŠKOLA
23 Maja, 2024
NVO Sjeverna zemlja: Uspješno sprovedeno istraživanje o dostupnosti sredstava javnog prevoza za OSI
9 Jula, 2024

Eko škola, koja se realizuje u okviru projekta “No Waste, More Chance” okupila je 60 gradjana iz op, koji kroz ovaj program imaju priliku da nadograde svoje znanje o održivom upravljanju otpadom i zaštiti životne sredine.

Ovaj značajan projekat NVO Sjeverna zemlja,realizuje u okviru projekta”Jačanje civilnog društva za podrčku održivom socio-ekonomskomrazvoju Crne Gore”koji finansira Evropska unija,kofinansira Ministarstvo javne uprave,a implementiraju Help I Juventas.

PolazniciEko škole aktivno učestvuju u seriji od osam predavanja, čiji je cilj osnaživanje i edukacija građana o ključnim aspektima očuvanja životne sredine, uključujući ekologiju, kompostiranje, upravljanje otpadom i energetsku efikasnost.

Dosadašnja predavanja su se pokazala izuzetno korisnim i interaktivnim, omogućavajući polaznicima sticanje praktičnih vještina i znanja koja će moći primijeniti u svojim domaćinstvima i zajednicama. Predavanja vode tim lokalnih stručnjaka, koji pružaju  pored teoretskih znanja polaznicima prenose i konkretne savjete važne za žaštitu životne sredine i smanjenje negativnog uticaja ljudske djelatnosti na nju.

“Veoma smo zadovoljni odzivom i angažmanom naših polaznika. Njihova posvećenost i entuzijazam potvrđuju da je ovakva inicijativa od izuzetne važnosti za naše zajednice.

Ova aktivnost samo je jedna od brojnih, koje realizuju u okviru ovog projekta, te ističu da je inicijativa otvorena za sve građane, bez obzira na prethodno iskustvo ili stručnost u oblasti ekologije.

Pozivamo sve zainteresovane da prate naš rad i uključe se u buduće aktivnosti koje će dodatno unaprijediti ekološku svijest i održivost u našim lokalnim zajednicama.