Projekat Zdrava sredina – zdrav čovjek

Projekat – Pušenje cigareta nije moj izbor
28 Marta, 2016
Projekat Mobilizacija ruralnih zajednica u brizi za svoju životnu sredinu
18 Aprila, 2016

Projekat Zdrava sredina – zdrav čovjek se realizuje sredstvima Opštine Berane za 2016. godinu.

Opšti cilj projekta je unapređen kvalitet života građana i sredine u kojoj žive kroz edukaciju u oblasti zaštite životne sredine i zdravlja, u Beranama.

Specifičan cilj projekta je unapređen nivo znanja učenika osnovnih škola, građana, predstavnika javnog i civilnog sektora, kao i medija u Beranama, iz oblasti zaštite životne sredine i zdravlja, putem edukacije, organizacije Tribine, izrade Analize i brošure, kao i drugih aktivnosti vezanih za podizanje nivoa svijesti u periodu od četiri mjeseca.

Ciljne grupe Projekta su Učenici osnovnih škola, njihovi profesori, i roditelji, predstavnici ekoloških nevladinih organizacija, medija i predstavnici organa lokalne i državne uprave nadležnih za poslove zaštite životne sredine.

Očekivani rezultati Projekta su:

1.1Unapređen nivo znanja učenika osnovnih škola, predstavnika javnog i civilnog sektora, kao i medija u Beranama, iz oblasti zaštite životne sredine organizacijom Eko škole, Tribine i Analize stanja životne sredine.

1.2Unapređen nivo znanja učenika osnovnih škola, njihovih profesora i roditelja iz oblasti zdravlja – zdravi stilovi života, organizacijom predavanja i izradom brošure.