Projekat Turističko-kulturna ruta Berana

Regionalni kamp za wildlife vodiče u Rožajama
5 Jula, 2023
„Osnaživanje učešća civilnog društva u oblasti životne sredine u procesu pristupanja EU (4E)“
23 Avgusta, 2023

Naša organizacija sprovodi kroz program ReLOaD2, koju finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava, među kojima su Berane i Andrijevica, čineći klaster ,,Zajedno za sjever“.
Ovaj projekat obuhvata brojne aktivnosti usmjerene na različite aktere koji mogu doprinijeti podizanju svijesti o značaju turizama za razvoj grada. U tom smjeru već u narednim mjesecima biće organizovane radionice za vlasnike/ce seoskih domaćinstava i ugostitelje, kao i edukativni seminari za turističke radnike/ce sa teritorije opština Berane i Andrijevica. Pored toga biće organizovana i studijska posjeta odabranim lokacijama, tokom koje će novinari i influenseri iz Crne Gore moći da se upoznaju sa turističkom ponudom Berana. Nakon ove posjete biće realizovan konkurs za najbolju priču koja promoviše Berane.
Prepoznajući značaj napora koji ulažu zaposleni u institucijama kulture, kroz projekat će biti omogućeno da dio predstavnika ovih institucija pohađa seminar na kojem će moći da osmisle inovativan medija-plan, kako bi svoje aktivnosti predstavili široj publici na zanimljiv način i time ih zainteresovali za posjetu Beranama.
Projekat Turističko-kulturna ruta Berana trajaće deset mjeseci, a predviđeno je da kroz programe obuka prođe 15 turističkih radnika/ca, 20 vlasnik/ca seoskih domaćinstava i ugostitelja i 10 predstavnik/ca institucija koje se bave kulturnom baštinom Berana