Održana biciklistička trka u Rožajama

Održan treći modul treninga na temu preduzetništva u Beranama
13 Septembra, 2020
Sajam u Petnjici 2020
17 Oktobra, 2020

U Rožajama je, u cilju obilježavanja Evropske nedjelje mobilnosti, održana promotivna kružna biciklistička tura “Rožaje 2020” koju su organizovali NVO Sjeverna zemlja iz Berana, NVO Građanska inicijativa mladih iz Rožaja, Opština Rožaje i Turistička organizacija Rožaje.
Cilj održavanja ove ture je bio da se da doprinos jačanju svijesti građana o važnosti primjene zdravih stilova života svakodnevno, čime se unapređuje kvalitet života i zdravlje ljudi, ali i štiti životna sredina. Učesnici ove ture su bili rožajski učenici osnovnih i srednjih škola, koji su kao nagradu za učešće dobili promotivne majice i zaštitne kacige za bicikliste.
Kako je tura održana u Park šumi Brezovačko brdo, dao se doprinos i promociji prirodnih i turističkih kapaciteta Rožaja.
Trka se realizovala u okviru projekta “Sačuvajmo đake pješake, poštujmo saobraćajne znake”, koji partnerski realizuju NVO Sjeverna zemlja iz Berana i NVO Građanska inicijativa mladih iz Rožaja, sredstvima Ministrastva saobraćaja i pomorstva za 2020. godinu.