Gimnazijalci slušali predavanje na temu upotrebe opojnih droga i alkohola

Prezentovane kontrolne liste za EIA i SEA
7 Februara, 2018
Izvještaj iz sjenke za Poglavlje 27 predstavljen na okruglom stolu
14 Aprila, 2018

Učenicima drugog razreda Gimnazije „Panto Mališić“ iz Berana je održano predavanje na temu upotrebe opojnih droga i alkohola. Tokom interaktivnog predavanja, učenici nadareni za likovnu umjetnost su uradili nekoliko radova na pomenute teme. Nakon održanog predavanja napravljena je mala izložba u Holu Gimnazije. Cilj predavanja je bio da se ukaže na štetne posljedice konzumacije narkotika i alkohola.

Realizacijom ovih aktivnosti smatramo da smo unaprijedili nivo znanja učenika na temu 3. UN cilja održivog razvoja – ZDRAVLJE I BLAGOSTANJE.

Aktivnost je realizovana kroz projekat „Znanjem i saradnjom do UN ciljeva održivog razvoja“, koji NVO Sjeverna zemlja realizuje u partnerstvu sa gimnazijama „Panto Mališić“ iz Berana i „30. Septembar“ iz Rožaja. Medijski partner projektu jeste Radio Berane.

Ovaj projekat se realizuje uz pomoć bespovratnih sredstava dobijenih preko SEEDLING programa.Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu. Ovaj program finansira Austrijska razvojna agencija (ADA).