Jelena, Eldin i Janko pobjednici literarnog konkursa „Želim čist vazduh!“

JAVNI POZIV ZA OSOBE S INVALIDITETOM ZA UČEŠĆE U PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA
5 Novembra, 2019
JAVNI POZIV ZA trening „Preduzetništvo je moj izbor“
18 Novembra, 2019

NVO „Sjeverna zemlja“ iz Berana i NVO „Ekvivalent“ iz Podgorice su vrijednim nagradama, sportskim biciklima, nagradili najbolje radove učenika osnovnih škola iz Berana i Podgorice, koji su pristigli na literarni konkurs „Želim čist vazduh!“.
Na konkurs je pristiglo mnogo dobrih radova, ali su se kao najbolji radovi izdvojili radovi Jelene Brakočević, učenice VIII razreda JU OŠ “Vukajlo Kukalj” iz Šekulara, Berane, Eldina Muratovića, učenika VI razreda JU OŠ “Radomir Mitrović” iz Berana i Janka Živkovića, učenika V razreda JU OŠ “Radojica Perović” iz Podgorice.
Uspjehu učenika su svakako doprinijeli i njihovi mentori, prof. Dragana Bojović, iz JU OŠ “Vukajlo Kukalj”, iz Šekulara, prof Danka Drljević, iz JU OŠ “Radomir Mitrović” iz Berana i prof. Goran Trifunović, iz JU OŠ “Radojica Perović” iz Podgorice.
Osnovni cilj ovog Konkursa je bio da se podigne ekološka svijest učenika osnovnih škola, ali i da se pošalje snažna poruka svim građanima: „Smatramo da ste svi vi, odrasli, dužni da ostavite našoj, i generacijama nakon naše, prirodu, barem u onakvom stanju u kakvom ste je vi zatekli.“
Ovaj konkurs je realizovan kroz projekat „Čuvaj i štiti okolinu, jer ti to možeš!“, koji je podržan od strane Ministarstva saobraćaja i pomorstva, sredstvima za 2019. godinu, a realizuje se partnerstvom NVO „Sjeverna zemlja“ iz Berana i NVO „Ekvivalent“ iz Podgorice.