Najava: Regionalni kamp u Rožajama

Hu Hu projekat: Tragovima sova i drugih divljih vrsta
19 Maja, 2023
Regionalni kamp za wildlife vodiče u Rožajama
5 Jula, 2023

NVO Sjeverna zemlja iz Berana i Regionalna turistička organizacija Sandžak iz Novog Pazara, organizuju Kamp za vodiče kroz bogatstvo biodiverziteta pograničnog područja Srbije i Crne Gore. Učesnici su polaznici treninga za vodiče, iz prekograničnog područja između Srbije i Crne Gore, koje obuhvata 8 opština: Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjicu, Rožaje, Tutin, Sjenicu i Prijepolje.
Kamp će se održati u Rožajama, u periodu od 03. do 05. jula 2023. godine. Ovaj trodnevni događaj je jedna od aktivnosti koje se sprovode u okviru Hu Hu projekta: tragovima sova i drugih divljih vrsta.
Cilj organizatora ovog trodnevnog dođađaja jeste da predstavi stazu koja je kreirana kroz projekat, u pograničnom području Srbije i Crne Gore, i koja obuhvata 25 km. Staza će poslužiti svim ljubiteljima prirode, a naročito zaljubljenicima u ptice i krupne sisare, da prilikom obilaska staze uživaju u direktnom posmatranju divlje faune, ali i svih ostalih prirodnih resursa i bogatstava.
Hu Hu projekat: tragovima sova i drugih divljih vrsta implementiraju Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) iz Podgorice, i NVO Sjeverna zemlja iz Berana, na crnogorskoj strani, a Regionalna turistička organizacija Sandžak iz Novog Pazara, i Udruženje građana „Jadovnik“ iz Prijepolja, na srbijanskoj strani. Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020, i uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave Crne Gore. Projekat ima za cilj osnaživanje razvoja turizma zasnovanog na prirodnom nasljeđu – divljim biljnim i životinjskim vrstama u prekograničnoj oblasti između Srbije i Crne Gore.